هر یک از ساکنان این خانه دارای میکروچیپی سنجاقشده به سینه است که در سراسر خانه توسط حسگرها کنترل میشود. به کمک این میکروچیپها، دما و روشنایی اتاق با ورود افراد به هر اتاق و مطابق با ترجیح آنها تنظیم میشود. موسیقی ساکنان را در سراسر خانه «دنبال» میکند و نمایشگرهای بزرگ تنها با لمس یک دکمه، تابلوهای نقاشی و تصاویر مورد علاقهی فرد را نمایش میدهند.
ریموت کنترل هوشمند ORVIBO Magic Cube
زمانی که از حریم خصوصی در خانه هوشمند حرف می زنیم، منظورمان اطلاعاتی است که شما درباره ی عادت ها و اتفاقات روزمره ی خانه، همسایه ها، دوستان و یا حیوان خانگی تان به شرکت های فناوری، چه بزرگ و چه کوچک می خانه هوشمند دهید. ساکنان خانه زمانی که بیرون از خانه هستند، می توانند با دوربین های امنیتی هوشمند خانه را نظارت کنند. خانه هوشمند دوست داشتنی، طبق برنامه ی زمانی که به او می دهید با پخش زنگ هشدار و آلارم کمک می کند که از راه دور هم بتوانید از عزیزانتان مراقبت نمایید. اگر وقت نمی کنید که گجت ها و ابزار خانه تان را هر لحظه کنترل کنید؛ می توانید زمانبندی سناریوها و برنامه های روزانه را در اپلیکیشن خانه هوشمند خود انجام دهید تا کارها به صورت خودکار پیش بروند. اگر خانه را ترک و فراموش کرده اید که شوفاژها را خاموش کنید؛ با چند کلیک می توانید سیستم گرمایشی و سرمایشی، اجاق گاز و لامپ های اضافی را خاموش و از قبض های نجومی آب، برق و گاز فرار کنید. به طوریکه می توان گفت بشر از زمانی که پا به این دنیا گذاشته، به فکر یک زندگی راحت بوده.
- اما به جهت آشنایی بیشتر با تجهیزات خانه هوشمند، به بررسی این تجهیزات در گروه های مختلف کاری می پردازیم.
- در حال حاضر، بیش از ۱۷۵ میلیون خانه هوشمند در دنیا وجود دارد و پیشبینی شده است نرخ رشد مرکب سالانهی این بازار از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ با رشد ۲۵ درصدی روبهرو شود.
- یعنی سرمایی یا گرمایی بودن شما را به خاطر می سپارند و بطور خودکار تنظیمات را تغییر می دهند تا بیشترین راحتی و کارآیی را برای ساکنین فراهم کنند.
- اولین موردی که باید تحت بررسی قرار بگیرد به متراژ و نوع خانه یا ساختمانی که قصد هوشمندسازی آن را دارید میباشد.
این سیستم حدود هفت سال است که وارد ایران شده و در حال به روز شدن و رشد کردن است و از آنجا که قیمت انرژی رو به افزایش است افراد به مرور ترجیح می دهند از آن در خانه هایشان استفاده کنند. یکی از مزیتهای مهم این سیستم مصرف بهینه است، چراکه فرد بر تک تک قطعات مصرف کننده کنترل دارد. البته این به آن معنا نیست که از این قطعات کمتر استفاده می شود، بلکه مصرف بهینه میشود، به طوریکه مثلا در حوزه گرمایش، همان دمای مد نظر فراهم می شود، ولی درنهایت حرارت با پرت کمتری تامین میشود. در تک تک مواردی که هوشمندسازی روی آنها انجام می شود مصرف بهینه وجود دارد؛ مثلا اتوماسیون صوتی- تصویری به این صورت است که در این سیستم پخشکننده ها کامل حذف میشود و لازم نیست هر فرد در اتاقش یک سیستم پخش موزیک یا فیلم داشته باشد. در این سیستم سورسهای آئودیو و ویدئو در ساختمان کار گذاشته میشود و ساختمان به چند زون تقسیم میشود.
کارت خوان RFID
با استفاده از قفل های هوشمند و درب بازکن های اتوماتیک می توان درب را باز یا بسته کرد. علاوه بر این با قفل های هوشمند امکان باز و بسته کردن درب از راه دور وجود دارد. به عبارت دیگر می توان گفت هنگامی که شما در خانه حضور ندارید می توانید از راه دور درب را برای افرادی که پشت در مانده اند باز کنید. مزایای خانه هوشمند شامل موارد دیگری نیز می شود، اما آن را در لیست بالا قرار نمی دهیم، چون یک مزیت کاملا پنهان می باشد. به جای تمام مزایای فناوری خانه های هوشمند امروزی، هشتمین مزیت این است که فناوری خانه هوشمند در سال های آینده چگونه توسعه خواهد یافت.
تفاوت BMS و خانه هوشمند، پروتکل باسیم و بی سیم در هوشمند سازی ساختمان
سایان الکتریک طرح خانه هوشمند Smart Home
با توجه به رونق یافتن این دانش، شاهد کاهش یافتن هزینه های هوشمند سازی ساختمان هستیم. با توجه به روش هوشمند سازی ساختمان و سطحی از هوشمندی که اننظارش را دارید، هزینه ساخت خانه هوشمند متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال در جایی که امکان کابل کشی وجود نداشته باشد، به استفاده از بستر ارتباطی Radio Frequency) RF) پروتکل KNX در ساختمان هوشمند روی می آورند. این بستر بر امواج رادیویی استوار است و برای بسیار از پروژه های ساختمانی که پس از ساخت به فکر هوشمند سازی افتاده اند، گزینه ای ایده آل محسوب می شود.