نمادهای ایران خودرو، ایران خودرو دیزل، سایپا، سایبادیزل، پارس خودرو، کرمان خودرو، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو و بهمن دیزل مثبت و نمادهای زامیاد و گروه بهمن منفی شدند. از سوی دیگر، روز چهارشنبه در گروه خودرویی 2.7 میلیارد سهم به ارزش 994 میلیارد تومان طی 60 هزار نوبت دادوستد شد که نسبت به روز سه شنبه کاهش داشته است. ارزش روز بازار گروه خودرو در پایان معاملات روز چهارشنبه به 284 هزار میلیارد تومان رسید.
بازار سهام همچنان در کانال صعودی قرار دارد
شاخص کل بورس نیز امروز چهارشنبه در معاملات بورس با حدود 12 هزار و 399 واحد رشد به محدوده 2.5 میلیون و 501 هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن با 6 هزار و 238 هزار واحد افزایش به 802 هزار واحد رسید. در این بازار 22.8 میلیارد سهم به ارزش بیش از 14 هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص بازار با 176 واحد افزایش به 24 هزار واحد رسید.
8.7 میلیارد ورقه بهادار به ارزش بیش از 12.6 میلیارد تومان در بازار فرابورس معامله شد. بازار سرمایه هفته گذشته خوش درخشید و توانست پیشتاز بازارهای مالی شود. طبیعتا این روند صعودی شاخص کل بورس تحت تاثیر حمایت های عملی و کلامی دولتمردان قرار گرفت و از سوی دیگر ریسک های غیراقتصادی کاهش یافت.
هفته گذشته وزیر اقتصاد از حمایت قاطع خود از بازار سرمایه خبر داد که البته در حفظ وضعیت خوب بازار بسیار موثر بود. تداوم ارزش معاملات خرد بالای 10 هزار میلیارد تومان در هفته جاری حکایت از بازگشت اطمینان به بورس دارد.
از منظر بنیادی، مواردی مانند افزایش قیمت دلار، کاهش تنش های سیاسی و اخبار مربوط به گرانی شرکت های خودروسازی از مهمترین اتفاقات مثبت بورس بود که منجر به رشد قیمت شد. شاخص شاخص ها
گروه خودرو به عنوان پیشتاز سنتی بورس، این روزها وضعیت خوبی دارد و خبر افزایش سرمایه دو خودروساز بزرگ به عنوان محرک و عامل رشد اخیر بورس تلقی می شود. این در شرایطی است که تشکیل صف های فروش بزرگ در روزهای آینده دور از ذهن است، خبرهای مثبت در حوزه تجدید ارزش گذاری، خروج تدریجی از قیمت گذاری دستوری و نزدیک شدن به شروع رسمی بازار توافق نامه های ارزی می تواند یک موضوع باشد. عامل صعودی در بازار باشد و خریداران را تشویق به نگهداری سهام متقاعد کند.
در این برهه از زمان، تنها ریسک سیستماتیک می تواند عامل عدم قطعیت در نظر گرفته شود و هیچ ریسک اساسی شناسایی شده ای وجود ندارد.